Losse ovensteen passend in de bijbehorende gietijzeren houder. Lees meer.
Zet je graag meer hapjes op tafel of is je ovensteen defect, bestel dan enkel een losse ovensteen. Deze past uiteraard weer in de gietijzeren houder.
Met de Bulgaarse smulsteen zet je in een handomdraai heerlijk warme borrelhapjes of nacho's op tafel. Een complete maaltijd kan natuurlijk ook. De ovensteen zet je op tafel in de gietijzeren houder.
Een maaltijd bereiden op een ovensteen is een oude Bulgaarse traditie. Na bereiding wordt de steen op tafel gezet en wordt met elkaar een vorkje geprikt vanaf de steen. Je kunt de steen vullen met nacho's, aardappelpartjes, vlees, vis en groenten. Je maakt zelfs eenvoudig een warm dessert in de smulsteen.
Deze gebakken kleisteen houdt buiten de oven de warmte langer vast.
Je kunt de smulsteen ook op de BBQ gebruiken.
Gebruik: strijk voor elk gebruik de steen in met wat olie. Was de steen na gebruik af met warm water en dep hem droog met een keukenrol. Strijk de steen daarna weer in met een beetje olie en bewaar de steen op een donkere, droge plaats. Gebruik geen afwasmiddel en doe de smulsteen niet in de vaatwasser.